Clé & Kobe into the wild: van de grond in Botswana!

Joyce Vander Auwera-22 april 2024 om 16:00

KILROY organiseert reizen op maat over de hele wereld. Surfen, safari, stranden, bergen… you name it, zij regelen het. Clé & Kobe konden dankzij KILROY mee met een groepsreis doorheen Botswana!

Individueel, met een vriend(in) of in groep? Check de website van KILROY en plan jouw volgende onvergetelijke avontuur!

Meer info over Clé & Kobe hun reis naar Botswana vind je hier.

Hou je van luide auto's? Dan is er misschien iets mis...

Chelsy Vanlerberghe-03 mei 2024 om 13:47- Foto:

Austin Park on Unsplash

Vroem vroem! Een nieuwe studie heeft aangetoond dat mensen die van luide auto's houden hoog scoren op psychopathie en sadisme.

Onderzoekers van de Universiteit van Western Ontario analyseerden meer dan 500 mensen om het verband tussen persoonlijkheidstrekken en een voorkeur voor luide auto's te onderzoeken. Voor deze autoliefhebbers zijn luide auto's niet zomaar voertuigen: het is een passie. Sommigen mensen passen zelfs hun auto's aan zodat de uitlaat een oorverdovend geluid produceert. Dat gedrag blijkt nu samen te hangen met hogere niveaus van sadisme en psychopathie.

"Aangezien deze uitlaatmodificaties zowel een verstoring zijn voor mensen en dieren en in sommige rechtsgebieden illegaal zijn... is het begrijpen van wie zijn voertuig luid wil hebben een interessante onderzoeksvraag," schreef Julie Aitkem Schermer, de psycholoog die het onderzoek leidde, in Psychology Today.

Van de 529 deelnemers was 52 procent man. Ze kregen vragen voorgelegd zoals gevoelens ten opzichte van luide auto's, identificatie met hun eigen auto's en de mogelijkheid om hun dempers aan te passen. De hogere scores op de 'autoschaal' gaven een voorkeur aan voor luide auto's. Dokter Schermer gaf hen daarnaast ook een vragenlijst om kwaadwillige persoonlijkheidstrekken te beoordelen.

Mensen met hogere niveaus van sadisme en psychopathie bleken meer geneigd te zijn om hun auto's aan te passen voor luider geluid, voelden een sterkere band met hun voertuig en vonden luide auto's cool. Onderzoekers suggereerden dat dit gedrag kan wijzen op een gebrek aan empathie en zelfs het genieten van anderen te zien schrikken.

Vreemdgaan in een seksdroom? Neurochirurg onthult wat het betekent

Chelsy Vanlerberghe-03 mei 2024 om 09:24

Heb je een partner en droom je soms over seks met iemand anders? Geen paniek, volgens een bekende hersenchirurg betekent dat niet persé dat je echt een scheve schaats wilt rijden. Hij zegt dat het eigenlijk vrij normaal is en dat het niet betekent dat je relatie in de problemen zit.

In zijn boek 'dit is waarom je droomt' onthult hersenchirurg Dr. Rahul Jandial wat seksdromen over andere mensen betekenen. "Vreemdgaan in een droom kan eenvoudigweg een teken zijn van nieuwsgierigheid en normale seksuele opwinding, in plaats van een verlangen om af te wijken van de relatie."

Hij benadrukt ook dat je reactie op zo'n droom veel meer zegt over je relatie dan de droom zelf. In ongezonde relaties kan zo'n droom bijvoorbeeld leiden tot minder liefde en intimiteit in de dagen daarna, terwijl zulke dromen in gezonde relaties niet veel impact hebben. Dus uiteindelijk is het niet zozeer de inhoud van onze erotische dromen die belangrijk is, maar hoe we ermee omgaan als we wakker worden.

Ontdek meer