Het bestaat: bag-in-box met alcoholvrije wijn

Karen Luiken-22 april 2024 om 09:59

Alcoholvrije wijn is tegenwoordig zó lekker, dat je aan één fles niet genoeg hebt. Je kunt er met gemak tien glazen van drinken zonder er ook maar een minuscule kater aan over te houden. Maar omdat het onhandig (en zwaar) is om met meerdere flessen te moeten zeulen, heeft het bedrijf Vintense nu iets nieuws op de markt gebracht: de allereerste bag-in-box met alcoholvrije wijn in België.

Naast het bekende assortiment gebottelde wijnen en een aantal heerlijke mocktails, komt Vintense nu met het nieuwe product SOBER, een bag-in-box met alcoholvrije wijn. Dankzij de luchtdichte en lichtbestendige verpakking blijft de optimale kwaliteit tot wel dertig dagen na openen behouden.

De boxen bevatten twee liter alcoholvrije wijn en zijn er in twee verschillende smaken: witte en rosé wijn. "Onze uitdaging bij Vintense is om wijnen te selecteren waarbij het dealcoholisatieproces de natuurlijke kwaliteit niet aantast, waardoor toevoeging van suikers of andere vervangers tot een minimum wordt beperkt”, legt oenoloog Thierry Cowez uit. “Alcohol kan zwakheden verhullen, maar bij dealcoholisatie is er géén ruimte voor compromissen."

De witte wijnsmaak van SOBER is alleen verkrijgbaar bij Carrefour, de rosé bij Delhaize en Carrefour, en later ook bij Colruyt.

Gent Smaakt tovert centrum om tot openluchtrestaurant

Simon Smetryns-03 mei 2024 om 13:41- Foto:

Cemily Samyn

Gent Smaakt palmt van woensdag 8 tot en met zondag 12 mei het centrum van Gent in. Vijf dagen lang genieten bezoekers van overheerlijke gerechten en dranken van 65 standhouders en lokale makers.

Tijdens het culinaire festival Gent Smaakt wordt de Korenmarkt het decor van een streetfoodfestival waar je kan proeven van de wereldkeuken van tal van Gentse chefs. In Klein Turkije en op het Goudenleeuwplein is er een markt met lokale producten, dranken en streetfood. Aan de bar 9Dust geniet je van Gentse dranken van twaalf Gentse makers. De Poeljemarkt wordt dan weer een culinaire hotspot voor jonge chefs en ervaren ondernemers. De Stadshal wordt tot slot omgedoopt tot 'Chef’s Island', waar negen Gentse chefs gastronomische gerechtjes serveren, dit jaar met groenten in de hoofdrol.

De toegang tot het culinaire festival in het hartje van Gent is gratis. Wie iets eet of drinkt, kan betalen op drie manieren: via een QR-code en de smartphone, rechtstreeks bij de standhouders met diverse bankkaarten, of met een kaart die je kan opladen met cash geld.

Milaan wil pizza en ijs na middernacht verbieden

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 08:58- Foto:

Alana Harris via Unsplash

De inwoners van Milaan zijn het massatoerisme in de stad beu. Daarom neemt de stadsgemeenteraad nu maatregelen. Ze hebben een wetsvoorstel ingediend dat alle afhaalmaaltijden na half één 's nachts op doordeweekse dagen en na half twee 's nachts in het weekend en op feestdagen zou verbieden. Zeg maar ciao tegen die midnight snacks!

Als het nieuwe wetsvoorstel wordt goedgekeurd, zou dat ook betekenen dat bars en restaurants hun deuren op hetzelfde tijdstip moeten sluiten. Het doel van de nieuwe regel is om de rust te doen terugkeren in de stad en het lawaai van feestgangers te verminderen.

De burgemeester, Giuseppe Sala, steunt dit idee omdat hij zegt dat veel mensen klagen over te veel lawaai. Maar niet iedereen in Milaan is het ermee eens. Sommige locals zeggen dat het verbod ingaat tegen de Italiaanse cultuur, omdat mensen vaak na het eten nog een ijsje gaan halen.

Italianen hebben nog tot mei om bezwaar te maken tegen dit plan, meldt The Independent. En dat gaan ze misschien wel doen, want het is niet de eerste keer dat ze dit soort verbod willen invoeren. In 2013 probeerden ze het ook al eens, maar dat ging toen helemaal mis. De burgemeester moest het verbod toen terugdraaien omdat er zoveel kritiek op was. Misschien mogen we binnenkort toch nog wel pizza eten na middernacht in Milaan!

Ontdek meer