Struinen of verkopen: IKEA organiseert 8 (!) rommelmarkten

Karen Luiken-22 april 2024 om 09:40

Op zoek naar goedkope meubels of andere handige hebbedingetjes? Of heb je zelf spullen staan waar je vanaf wilt? IKEA organiseert op zaterdag 8 juni maar liefst acht rommelmarkten op verschillende vestigingen in ons land.

De rommelmarkten vinden plaats op de parkings van IKEA-winkels in Anderlecht, Arlon, Gent, Hasselt, Liège, Mons, Wilrijk en Zaventem. Alle soorten meubels en spullen kunnen er worden verkocht, ongeacht de grootte of het merk. Het aanbod hoeft dus niet enkel van IKEA afkomstig te zijn.

Mensen die met een eigen kraampje op één van de markten willen staan, dienen zich vooraf aan te melden via deze website. Ze betalen daar een bedrag van vijf euro voor dat gedoneerd wordt aan Welkom Thuis, een project van IKEA België dat kwetsbare eenoudergezinnen ondersteunt.

Bezoekers kunnen op 8 juni gratis langskomen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Gent Smaakt tovert centrum om tot openluchtrestaurant

Simon Smetryns-03 mei 2024 om 13:41- Foto:

Cemily Samyn

Gent Smaakt palmt van woensdag 8 tot en met zondag 12 mei het centrum van Gent in. Vijf dagen lang genieten bezoekers van overheerlijke gerechten en dranken van 65 standhouders en lokale makers.

Tijdens het culinaire festival Gent Smaakt wordt de Korenmarkt het decor van een streetfoodfestival waar je kan proeven van de wereldkeuken van tal van Gentse chefs. In Klein Turkije en op het Goudenleeuwplein is er een markt met lokale producten, dranken en streetfood. Aan de bar 9Dust geniet je van Gentse dranken van twaalf Gentse makers. De Poeljemarkt wordt dan weer een culinaire hotspot voor jonge chefs en ervaren ondernemers. De Stadshal wordt tot slot omgedoopt tot 'Chef’s Island', waar negen Gentse chefs gastronomische gerechtjes serveren, dit jaar met groenten in de hoofdrol.

De toegang tot het culinaire festival in het hartje van Gent is gratis. Wie iets eet of drinkt, kan betalen op drie manieren: via een QR-code en de smartphone, rechtstreeks bij de standhouders met diverse bankkaarten, of met een kaart die je kan opladen met cash geld.

Cameraman verleiden in ruil voor een Peterman-shot!

Simon Smetryns-01 mei 2024 om 15:57

Weglopen van je ex of vriendelijk hallo zeggen? Wij vroegen het aan de Gentse studenten op de 12Urenloop Afterparty by TAGMAG & Peterman.

Ontdek meer